Leleplezhetik a bitcoin legnagyobb titkát

Kap satoshi, Hogyan kell Bitcoint bányászni? Mutatjuk!

Izgalmas beszélgetés indult el a kriptoközösség berkeiben: úgy tűnik ugyanis, hogy rátaláltak a bitcoin forráskód egy régebbi, privát verziójára, melyet Satoshi Nakamoto a hálózat elindítása előtt osztott meg néhány szerencsés kiválasztottal.

Satoshi néven kezd új életet egy tengerjáró

Március án Francis Pouliot megosztott a Twitteren egy olyan dokumentumot, amely kissé galvanizálta a kriptoközösségét. A Bitcoin hivatalos forráskódját megelőző privát kódról van szó.

Megosztom A piac fejlődésének számos fontos indikátorát azonosítottuk már, ilyen kap satoshi kripto ATM-ek száma, az elfogadóhelyek mennyisége, a tárcák darabszáma, a tárcákban tárolt összegek, a nyugdíjalapok, amik bitcoinba fektetnek, a sor hosszan folytatható. Lássuk a részleteket! Crypto Cruise Ship-ként utalnak az óriáshajóra, ami hivatalos nevét a Bitcoin alkotóról kapja, kabin található a fedélzetén, ezeket elárverezik, bárki vehet magának egyet. Természetesen bitcoin elfogadóhelyről lesz szó, a hajón lévő három étterem mindegyikében fizethetünk kriptopénzzel, azt nem tudjuk, hogy a mostanában felkapott DeFi tokeneknek is figyelmet szentelnek-e majd.

Ezt állítólag Satoshi Nakamoto mindössze néhány emberrel osztotta csak meg novemberében, még azelőtt, hogy a hálózatot elindította volna. A máig teljesen misztikus Satoshitól mindig izgalom, ha hallunk valamit, de ez a privát kód még annál is több mindent rejtegethet.

Jó pár érdekes különbség van ugyanis az eredeti verzió és a végül hivatalossá vált között. Accidentally discovered a mind-blowing artefact of Bitcoin history.

I had heard rumors of its existence. I give you: the pre-release source code of Bitcoin! A Bitcointalk.

Időlánc és póker: előkerült az indulás előtti bitcoin kód Satoshitól

Szóval nézzük is meg, hogy mik is pontosan azok az érdekes eltérések, amik ekkora izgalomba hozták kap satoshi kriptoközösséget. Ez ma természetesen alapvető a számunkra — azonban az eredeti fehér könyvben egyszer sem említi így őket Satoshi.

kap satoshi

A blokklánc fogalom sem így szerepelt az eredetiben, hiába vált már a bitcoinnal kapcsolatban alapvető fogalommá. Az kap satoshi blokknál több lehetséges blokk közül kerül ki egy. Amikor megoldják a proof-of-worköt, akkor azt megosztják mindenkivel, és a blokkot hozzáadják az időlánchoz.

kap satoshi

A blokk első tranzakciója speciális, ez kap satoshi létre egy új coint, amit a blokk megalkotója kap meg. Elvetett ötletek Volt ezenkívül kap satoshi pár olyan koncepció is az eredeti bitcoin kód szövegében, amely aztán a végső formából kimaradt.

De talán az egyik legfurcsább koncepció, amely végül nem valósult meg, egy virtuális póker játék volt a kód szövegében, amelyet áprilisában tett hozzá állítólag Satoshi. Ezt utána azonban teljesen elvetette, és később már sehol sem jelent meg az ötlet.

Leleplezhetik a bitcoin legnagyobb titkát

Azt kap satoshi senki sem tudja, kap satoshi Satoshi miért használt kezdetben más elnevezéseket, majd tért át másokra, ahogy azt sem, hogy miért hagyott fel bizonyos koncepciókkal. Ezeket minden valószínűség szerint sosem fogjuk megtudni. Ezért is biztosít ez az eredeti privát kód egy olyan lehetőséget, amivel eddig nem sokan élhettek: belepillantani egy kicsit abba, hogy hogyan is gondolkodott Satoshi, amikor kitalálta a ma már jól ismert forradalmi ötletét.

kap satoshi