Profitvadászat opcióvételekkel | Világgazdaság

Részvényindex opció

bitcoinok száma a bináris opciós kereskedelem statisztikai módszere

Profitvadászat opcióvételekkel Cseppet sincsenek könnyű helyzetben a befektetők, hiszen gyakoriak a százalékos napon belüli elmozdulások is az árfolyamokban. Egy-egy részvénypiaci felpattanásban viszont kedvező lehetőség adódhat a részvényindex-eladási put opció vételében.

Az opció vásárlásával arra számítunk ugyanis, hogy a felpattanást követően ismét csökkenésnek indul a kiszemelt részvényindex.

Tőzsdeismeretek /Elméleti jegyzet/

Opció vásárlása esetén opciós díjat kell fizetnünk, ám ez a maximális veszteségünk, mivel ha nem az általunk várt irányba indul az árfolyam, és a lejáratakor veszteségünk lenne, nem kell lehívnunk az opciót. Természetesen ebben esetben is van költségünk, méghozzá az eladási jog vásárlásakor kifizetett opciós díj, de ez jó esetben eltörpül a nyereségünk mellett.

a bináris opciós piac áttekintése hogyan lehet használni a bináris opciók mutatóit

Az opciós piac számos lehetőséget kínál a mostanihoz hasonló, volatilis részvényindex opció, amikor egy részvényindex opció, spekulatív vételi vagy eladási pozíciót könnyen kiüthet a veszteségvágó megbízás stop-loss. Mindenképpen ügyelni kell arra, hogy a lejárati dátumot és a kötési árfolyamot gondosan válasszuk meg, mivel ezektől a tényezőktől, továbbá a piaci volatilitás nagyságától függ az opciók árazása. Opciós jog vásárlásakor az általunk vállalt kockázat tehát limitált, az elérhető nyereség viszont — legalábbis elviekben — részvényindex opció, az opció kiírója pedig az opciós díjért cserébe nagy kockázatot vállal.

kereslet és kínálat zónái a kereskedelemben jövedelemszerzés a hálózatban

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!