Nagy dobás az autópiacon - gyakorlatilag elfelejtheti az önrészt - reaktorpaintball.hu

Opciós finanszírozás, Ford Opció – egy új autófinanszírozási termék | Autoszektor

Szemléletváltást hirdet a Ford Credit az autófinanszírozásban

Magánszemélyek is csak lízingelhetnek már Tényleg kinyírták az autóhitelt Gyökeresen átalakult a magyar autófinanszírozási piac az új Ptk. Ennél a finanszírozási formánál pedig nem szabja meg a törvény a maximálisan felszámítható terheket, ami elemzésünk alapján jelenleg csak a figyelmetleneknek jelenthet problémát.

Más gondok azonban akadnak.

A finanszírozók számára rendkívül kockázatossá vált autóhitelek piaca — tette közzé az Autóhitel Alkusz —tulajdonképpen befagyott, a bankok szinte kizárólag lízingkonstrukciókat ajánlanak a magánszemélyeknek is. A változás oka, hogy az új Ptk.

Ford Credit magánszemély számára

Korábban az Azénpénzem. Több kalkulátorban még látszik a hitellehetőség, de azt nem lehet bejelölni. A legjobb ajánlatokat pedig az új Ptk.

opciós finanszírozás

Az autóhitelezők korábban azért is aggódtak, mert az új Polgári törvénykönyv kötelezővé tette az úgynevezett hitelbiztosítéki nyilvántartást HBNY. Ennek a részletesebb szabályozása meglehetősen későn született meg, ezért egy ideig a hozzá kapcsolódó díjakat sem kellett megfizetni.

Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat. A Ford Credit, a Ford Motor Company globális pénzügyi szolgáltatója ma mutatta be új, Ford Opció névre keresztelt termékét, amely gyakoribb gépjármű csereciklust és rövidebb finanszírozási futamidőt biztosítva teszi kiszámíthatóvá és tervezhetővé az újautó finanszírozást az ügyfeleknek.

Mostanra lejárt az átmeneti időszak, így már megjelent a költségtérítés. Magánszemélyeknek ötezer forintot kell fizetniük a közjegyzőnél, de ezt a díjat adóstársra is külön felszámítják, a finanszírozónak pedig ,5 ezer forintba kerül a nyilvántartás, amit nyilvánvalóan átterhel. Az árak terén látszólag ma sem annyira rossz a helyzet néhány ajánlatról a táblázat itt található.

Így egyelőre nem okozhat tömeges gondot opciós finanszírozás, amire szintén az alkuszcég hívta fel a figyelmet: a lízingtermékekre nem vonatkozik a hitelek esetében áprilisában bevezetett THM-plafon. A törvény szerint: fogyasztói kölcsönök ára a jegybanki alapkamatnál legfeljebb 24 százalékponttal lehet magasabb. Rejtett költségek és opciós finanszírozás finanszírozás buktatók is akadnak Az átlagos autóvásárlók viszont többnyire nem is találkoznak a legjobb opciós finanszírozás.

Ha hiányzik pénz az autóhoz, a kinézett járműt árusító kereskedő hitelajánlatát fogadják el.

Tényleg kinyírták az autóhitelt

Az Autóhitel Alkusz szerint pedig az autókereskedésekben továbbra sem ritka, hogy az akár százalékos kereskedői jutalékot tartalmazó autólízingek teljes hiteldíja THM a százalékot is elérheti.

A vásárlók azonban nem csak erre, hanem arra sem figyeltek, hogy banktól vagy pénzügyi vállalkozástól vesznek fel hitelt ami — az előzővel ellentétben — tulajdonképpen teljesen érthető. A hozzánk opciós finanszírozás jelzések szerint az utóbbiakat is szinte mindenki banknak nevezi.

Pedig a pénzügyi vállalkozásokra például a lízingcégekre, legyenek azok akár banki tulajdonban is sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak. Az eddigiek pedig azt mutatják, hogy emellett még ezeket a csökkentett elvárásokat sem ellenőrzi akkora intenzitással a felügyeleti hatóság.

Nagy dobás az autópiacon - gyakorlatilag elfelejtheti az önrészt

A deviza autóhitelesek opciós finanszírozás botrányokban szinte kivétel nélkül pénzügyi vállalkozások durva eljárását panaszolták. Mára minden ilyen dilemma értelmetlenné vált, aki autóvásárláshoz pénzhez akar jutni, az tulajdonképpen csak a kevésbé transzparens lízingelést választhatja. Itt azonban, bár sok mindenről részletesen írnak, a finanszírozás kondícióit például a szerződés lezárási- előtörlesztési vagy éppen módosítási díja vagy a fizetési módoktól függő esetleges felár, a fizetési késedelembe esettek plusz terhei sehol sem szerepeltetik.

Így általában az sem ítélhető meg, hogy igaza van-e az Autóhitel Alkusznak, amikor azt állítja: a Ptk. Becslésük szerint magánszemélyek esetében a lízingszerződés előtörlesztési és lezárási díja nagyjából ezer forintos tételre opciós finanszírozás a korábbi, akár több százezres tételről.

opciós finanszírozás

Több ajánlatot is bekértünk, és ezek között egyedüliként a CIB lízingcégénél valóban pontosan ennyit tüntettek fel. A kínált megoldások többségéből valahogy kimarad a költségekről való tájékoztatás. Az autóhitelekről további részleteket, az ajánlatokról készült táblázatot itt találja.

opciós finanszírozás

Ha ezt hasznosnak találta, lájkolja és kövesse az  azénpénzem facebook oldalát. Opciós finanszírozás érdekében pedig, hogy ne maradjon le az érdekesebb írásokról,  iratkozzon fel hírlevelünkre!